Opleiding

Het Healing Touch Certificate Program is een modulaire opleiding die wordt afgesloten met een portfolio-examen. De opleiding bestaat uit 5 modules, een stageperiode na module 4 en een certificeringstraject. Ieder bepaalt zijn/haar eigen tempo, elke module wordt gehonoreerd met een Certificaat. Healing Touch biedt aan de zorgprofessional/ hulpverlener een nieuw perspectief van waaruit zorg kan geboden worden. Het zou de integrale gezondheidszorg zeer ten goede komen als alle zorgproffesionals tenminste module 1 en 2 hebben gevolgd.

Het Healing Touch Certificate Program ontstond in 1989 als verpleegkundig nascholingsprogramma, ondersteund door de American Holistic Nurses Association (AHNA) en is ontwikkeld door Janet Mentgen. De scholing is in beheer bij Healing Beyond Borders, Educating and Certifying the Healing Touch™.

Het Healing Touch Curriculum steunt op de wijsheid die is vervat in traditionele geneeswijzen en het werk van hedendaagse wetenschappers en energietherapeuten zoals Dora Kunz, Rosalyne Bruyere, Brugh Joy, James Oschman en Barbara Brennan.

Module

Module 1: Grondbeginselen van Healing Touch

Module 2: Energetische Patronen en Klinische Toepassingen

Module 3: Voorbereiden Gevorderde Healer

Module 4: Casemanagement en professionele beoefening

Module 5: Zelf-evaluatie en professionele ontwikkeling

Certificering: CHTP-er

Bijscholing

Experienced based Healing Touch behandeling bij (long)Covid 19

Evidence Informed Healing Touch interventies bij oncologische aandoeningen

Healing Touch bijeenkomst

Healing Touch dag in Rijswijk

Klachtenregeling en voorwaarden klik hier.