Opleiding/Agenda

Het Healing Touch Certificate Program is een modulaire opleiding die wordt afgesloten met een portfolio-examen. De opleiding bestaat uit 5 modules, een stageperiode na module 4 en een certificeringstraject. Ieder bepaalt zijn/haar eigen tempo, elke module wordt gehonoreerd met een Certificaat. Healing Touch biedt aan de zorgprofessional/ hulpverlener een nieuw perspectief van waaruit zorg kan geboden worden. Het zou de integrale gezondheidszorg zeer ten goede komen als alle zorgproffesionals tenminste module 1 en 2 hebben gevolgd.

Het Healing Touch Certificate Program ontstond in 1989 als verpleegkundig nascholingsprogramma, ondersteund door de American Holistic Nurses Association (AHNA) en is ontwikkeld door Janet Mentgen. De scholing is in beheer bij Healing Beyond Borders, Educating and Certifying the Healing Touch™.

Het Healing Touch Curriculum steunt op de wijsheid die is vervat in traditionele geneeswijzen en het werk van hedendaagse wetenschappers en energietherapeuten zoals Dora Kunz, Rosalyne Bruyere, Brugh Joy, James Oschman en Barbara Brennan.

Binnen het curriculum van HBB is het belangrijk om boeken te lezen die een connectie hebben met het werken met energie. In deze boekenlijst staan een aantal titels. Mocht jij ook een goed boeken hebben gelezen die onder één van de categorieën vallen mail ons dan de gegevens van het boek zodat deze op de lijst kan staan.

Healing Touch cursussen:

Bijscholing

Meer informatie of aanmelden voor een cursus

  • Voor meer informatie over de cursussen Energetische Zorg voor verzorgenden/verpleegkundigen of wil jij je aanmelden voor een cursus in Nederland. Klik dan hier. Je wordt dan door verwezen naar de V&VN afdeling Complementaire Zorg.
  • Voor meer informatie over de cursus Energetische zorg voor overige zorgprofessionals en geïnteresseerden vind je hier of wil jij je aanmelden voor een cursus in Nederland. Klik dan hier voor de aanmeldingsformulier

Helper

Als je module 3 hebt gevolgd dan is het mogelijk om helper te zijn bij module 1 en 2. Heb jij module 4 gevolgd dan kun je helper zijn bij module 1, 2 en 3. Heb jij module 5 gevolgd dan kun je helper zijn bij alle modules. De rol van de helper is om de docent te ondersteunen daar waar nodig, te denken valt aan meehelpen ruimte in orde maken, koffie/thee maken, actief meehelpen tijdens de les als er oneven aantal cursisten zijn. Als helper zijnde zijn er geen cursuskosten aan verbonden. Wel moet de helper zelf zorgen voor haar lunch en eventuele kosten die gemaakt worden om te komen op locatie, bijvoorbeeld reiskosten/overnachting. Als jij helper wil zijn mail dan naar info@healingtouchbenelux.com

Oefen/support- en menteegroepen

Oefengroep

Een oefengroep is een groep van studenten en (C)HTP’ers die met elkaar bepaalde interventies willen oefenen. Je kunt zelf een oefengroep oprichten met collega’s uit de buurt. Als je de datum van deze bijeenkomst aan ons doorgeeft via het contactformulier, zullen wij deze hier op de ledensite vermelden.

  • Twente: Er is een oefengroep gestart in de gemeente Tubbergen. In klein verband worden met elkaar diverse HT interventies geoefend ze . Woon je in de buurt en lijkt het je leuk om je hierbij aan te sluiten, stuur dan een mail naar angelanijhuis@buurtzorgnederland.com. Angela zal dan contact met je opnemen.
  • Deventer: Hier wordt een oefengroep gestart bij voldoende animo. Woon jij in de omgeving van Deventer en wil je mee doen met deze oefengroep mail dan naar hm18nijenhuis@gmail.com. Heleen zal dan contact met je opnemen.
  • Rijswijk (de Fruitproeverij) Hier wordt een oefengroep gestart bij voldoende animo. Woon jij in de omgeving van Rijswijk en wil je mee doen met deze oefengroep mail dan naar moniquejvh@gmail.com. Monique zal dan contact met je opnemen.

Supportgroep

In de supportgroep kun je sparren met collega’s over allerlei HT-onderwerpen, zoals de nieuwe ontwikkelingen, vragen over de uitvoering van interventies, bijzonderheden die je tegenkomt tijdens een sessies met je cliënt, ethische vraagstukken, of over een bepaalde aandoening etc. Je collega’s denken met je mee.

  • Den Haag – 10.00 – 13.00 (Woonzorgcentrum Nieuw Berkendael, Waldeckstraat 80, 2552 TX) Wil jij naar een supportgroep in Den Haag. Neem dan contact op met Nancy en Tineke.
  • Siddeburen – 19.30-21.30 (wendakker 23, 9628 BX) Wil jij naar een supportgroep in Siddeburen. Neem dan contact op met Wilma Bijl.

Menteegroep

Je kunt meedoen met een Menteegroep in je praktijkjaar, vanaf module 4 tot aan je Certificering. Na module 4 als je je praktijkjaar start, kies je een mentor die je begeleidt bij het afstuderen en die groepsbijeenkomsten kan organiseren voor de mentees, eventueel aangevuld met HTP’s of CHTP’s. Zo zijn jouw ervaringen leerzaam voor je medestudenten en andersom.

Landelijke Mentee bijeenkomsten:

  • – 20 september (zoom)

Klachtenregeling en voorwaarden klik hier