Evidence Informed Healing Touch interventies bij oncologische aandoeningen

Bioveld interventies worden steeds vaker geïntegreerd in de zorg voor patiënten met kanker. Vooral in Integrative Oncology Centers wordt veel onderzoek verricht naar de effecten van deze interventies bij klachten zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, angst en depressie.


In de bijscholing Evidence Informed HT behandeling van patiënten met een oncologische aandoening gaan we, op basis van deze onderzoeksresultaten, na welke HT interventies bij de verschillende klachten kunnen worden ingezet. Om de aandacht gericht te houden op de persoon met klachten werken we waar mogelijk met case studie onderwijs.

Doel van de inzet van HT is het ondersteunen en stimuleren van het zelfhelend vermogen en behoud van kwaliteit van leven tijdens de curatieve en palliatieve behandelfase van de oncologische aandoening.

Evidence Informed Healing Touch interventies bij oncologische aandoeningen is voor 6 punten geaccrediteerd bij de VenVN.