Het Healing Touch Certificate Program is een modulaire opleiding die wordt afgesloten met een portfolio-examen. De opleiding HTP van Healing Beyond Borders bestaat uit 5 modules, een stageperiode na module 4 en een certificeringstraject. In Nederland wordt Healing Touch via de Academie Integratieve Zorg aangeboden. De opleiding is samengevoegd tot 3 modules. Na het volgen van module 1 ben je als zorgprofessional bevoegd en bekwaam om Healing Touch toe te passen.
Ieder bepaalt zijn/haar eigen tempo, elke module van AIZ wordt gehonoreerd met een certificaat. Healing Touch biedt aan de zorgprofessional/ hulpverlener een nieuw perspectief van waaruit zorg kan geboden worden.
Het Healing Touch Certificate Program ontstond in 1989 als verpleegkundig nascholingsprogramma, ondersteund door de American Holistic Nurses Association (AHNA) en is ontwikkeld door Janet Mentgen. De scholing is in beheer bij Healing Beyond Borders, Educating and Certifying the Healing Touch™.
Het Healing Touch Curriculum steunt op de wijsheid die is vervat in traditionele geneeswijzen en het werk van hedendaagse wetenschappers en energie therapeuten zoals Dora Kunz, Rosalyne Bruyere, Brugh Joy, James Oschman en Barbara Brennan.
De Healing Touch is in Nederland met 112 punten geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister van de V&VN en bij de volgende deskundigheidsgebieden: Complementaire zorg, Oncologie, Antroposofische Zorg, Palliatieve Zorg en de Verstandelijk Gehandicapten Zorg
De opleiding is ook geaccrediteerd voor de volgende deskundigheidsgebieden:
-
- Complementaire zorg
- Oncologie
- Antroposofische Zorg
- Palliatieve Zorg
- Verstandelijk Gehandicapten Zorg
Cursussen worden aangeboden door academie integratieve zorg:
Bekijk de opleidingen op de website van AIZ
Actuele cursussen agenda:
Bekijk de agenda via de website van AIZ
Academie Integratieve Zorg is vertrouwd partner van Healing Touch Benelux
Oefengroep
Een oefengroep is een groep van studenten en (C)HTP’ers die met elkaar bepaalde interventies willen oefenen. Je kunt zelf een oefengroep oprichten met collega’s uit de buurt. Als je de datum van deze bijeenkomst aan ons doorgeeft via het contactformulier, zullen wij deze hier op de ledensite vermelden.
- Twente: Er is een oefengroep gestart in de gemeente Tubbergen. In klein verband worden met elkaar diverse HT interventies geoefend ze . Woon je in de buurt en lijkt het je leuk om je hierbij aan te sluiten, stuur dan een mail naar angelanijhuis@buurtzorgnederland.com. Angela zal dan contact met je opnemen.
- Deventer: Hier wordt een oefengroep gestart bij voldoende animo. Woon jij in de omgeving van Deventer en wil je mee doen met deze oefengroep mail dan naar hm18nijenhuis@gmail.com. Heleen zal dan contact met je opnemen.
- Rijswijk (de Fruitproeverij) Hier wordt een oefengroep gestart bij voldoende animo. Woon jij in de omgeving van Rijswijk en wil je mee doen met deze oefengroep mail dan naar moniquejvh@gmail.com. Monique zal dan contact met je opnemen.
Supportgroep
In de supportgroep kun je sparren met collega’s over allerlei HT-onderwerpen, zoals de nieuwe ontwikkelingen, vragen over de uitvoering van interventies, bijzonderheden die je tegenkomt tijdens een sessies met je cliënt, ethische vraagstukken, of over een bepaalde aandoening etc. Je collega’s denken met je mee.
- Den Haag – 10.00 – 13.00 (Woonzorgcentrum Nieuw Berkendael, Waldeckstraat 80, 2552 TX) Wil jij naar een supportgroep in Den Haag. Neem dan contact op met Nancy en Tineke.
- Siddeburen – 19.30-21.30 (wendakker 23, 9628 BX) Wil jij naar een supportgroep in Siddeburen. Neem dan contact op met Wilma Bijl.
Menteegroep
Je kunt meedoen met een Menteegroep in je praktijkjaar, vanaf module 4 tot aan je Certificering. Na module 4 als je je praktijkjaar start, kies je een mentor die je begeleidt bij het afstuderen en die groepsbijeenkomsten kan organiseren voor de mentees, eventueel aangevuld met HTP’s of CHTP’s. Zo zijn jouw ervaringen leerzaam voor je medestudenten en andersom.
Klachtenregeling en voorwaarden klik hier