Casestudie Helga

Voorbereidingen voor de behandelingen:

Voordat Helga komt voor een healing touch-behandeling ga ik even wandelen in het park en zorg ik dat ik mijn hoofd leegmaak zodat ik mijn aandacht volledig op haar kan richten. Daarna ga ik centeren en gronden, afstemmen op Helga door mijn handen op haar schouders te laten rusten, intentie stellen voor het hoogste goed en afstemmen op mijn gidsen en indien een gevorderde helende behandeling vereist is Hara-lijn zetten, Core Star uitbreiden en chakra’s spinnen.

Intake, 15/11/2019

Helga is een lieve, jonge vrouw van 26 jaar. Wij zijn bekenden van elkaar en zij heeft vernomen dat ik e.e.a. kan bereiken met healing touch en wil graag mijn hulp. Ze heeft een samenlevingscontract  met haar vriend en een koophuis  met een hond en kat en is verpleegkundige van beroep. Tijdens thee drinken bij mij in de woonkamer hebben we bijgepraat en neem ik de intake af. De behandeling geef ik vervolgens  in mijn werkkamer. Reden voor bezoek en huidige probleem is het uitblijven van een nieuwe zwangerschap na een miskraam ten gevolge van een auto ongeluk.  De huidige betrokken hulpverleners zijn de gynaecologen van de afdeling Fertiliteit. Hier is ze onder behandeling met icsi en hormoonmedicatie en wordt het sperma van haar mannelijke partner ”opgewerkt” om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen verkrijgen. Ik heb Helga vanaf de aanvang van het icsi-traject behandeld. In deze case study beschrijf ik de laatste vijf behandelingen. De eerste icsi-behandeling had geen resultaat, de tweede icsi slaagde wél maar eindigde heel tragisch in een miskraam ten gevolge van een auto ongeluk in de 8ste week, tijdens haar dienst in de wijk. De man die haar frontaal aanreed bleek door rood licht gereden te hebben. Eerst leek het goed te gaan, maar na drie dagen kreeg ze forse buikpijn en uiteindelijk een bloeding. Heel verdrietig en Helga vroeg zich af of zij, om welke reden dan ook, soms geen moeder mocht worden. Inmiddels is derde icsi-behandeling gestart.  Ze komt bij mij thuis voor healing touch behandelingen om de icsi-behandeling te ondersteunen.

Mutual goals zijn op korte termijn zijn in haar eigen woorden: “zwanger worden, gelukkiger voelen, verdriet van miskraam verwerken” en op lange termijn in eigen woorden: “gelukkig een kind kunnen opvoeden.”

Helga heeft de volgende medische geschiedenis: Poly Cysteus Ovarium Syndroom en waardoor weinig menstruaties en ovulaties plaatsvinden, ze heeft een depressie doorgemaakt, ze heeft haar linker arm  gebroken als kind, is vorig jaar tijdens een vakantie aan zee gestoken onder haar voet door een Pieterman, heeft meermaals blaasontstekingen en heeft een miskraam gekregen in een pril stadium na icsi 2 ten gevolge van een auto-ongeluk, waarbij ze frontaal werd aangereden door een automobilist die door rood reed. Als medicatie heeft Helga  hormonen voorgeschreven gekregen om de eicelproductie te verhogen. Hiervan heeft ze bijwerkingen als somberheid, stress en buikpijn. Helga haalt rust uit dieren, natuur en haar vriend. Ze hangt geen godsdienstige stroming aan maar gelooft wel  in HT en holistische denken.

Behandeling 1, 15/11/2019: Duur 75 minuten.

Deze HT Behandeling heb ik op mijn werkkamer gegeven, na het zetten van de op pagina 1 beschreven voorbereidingen. Bij aanvang van de behandeling neem ik de NRS Pijn en Stress af waarbij  0 geen pijn betekent en 10 de meest hevige pijn en NRS stress betekent 0 is geen stress en 10 is de meeste hevige stress. Op deze manier is pijn en stress goed te meten en inzichtelijk te maken. NRS pijn in onderrug is in rust 2, bij beweging 5/NRS stress is 3 en is wisselend per dag. Door de behandeling met hormonen is Helga ook erg moe en ze ervaart de bijwerkingen  soms als erg zwaar. Vervolgens neem ik het Pendulum Assessment af. Daarbij geldt steeds het volgende: CS=clockwise/small (<2 -inch), CM=clockwise/medium (2-4 inches), CL=clockwise/large (>4 inches), D=diagonal direction, H=horizontal / V=vertical,  *is Stil. Het pendulum Assessment ziet er vandaag als volgt uit: kruin CS, voorhoofd/derde oog CM, keel CS, hart en zonnevlecht CM, sacraal CS en wortelchakra CS. En voor de kleine Chakra’s zowel links als rechts CS Tijdens de handscan voel ik een blokkade, een soort spanning in het sacrale gebied, het veld voelt smal en dicht op het lichaam en Helga heeft opmerkelijk koude voeten en handen. Planning: Tijdens deze behandeling kies ik voor Noel’s Mindclearing om rust te brengen. Bij deze interventie zit Helga op de stoel. Daarna nodig ik haar uit om ik op de behandeltafel plaats te nemen. Als ze lekker ligt, met een kussen onder haar hoofd en een langwerpig kussen onder de knieën, pas ik de Modified Mesmeric Clearing toe om ophoping van medicatie en moeheid weg te halen, daarna volgt Chakra Connection om balans te brengen en Chakra Spread om het verdriet en de stress los te laten. Tijdens de behandeling voel ik veel energie stromen. Ik voel tintelingen en warmte in mijn handpalmen, het voelt alsof Helga het absorbeert, als een spons. Tijdens de handscan na de behandeling merk ik geen bijzonderheden of blokkade meer op en de handen en voeten zijn warm en het veld voelt steviger en iets ruimer aan. Het pendulum Assessment ziet er na de behandeling is volgt uit: kruin CM, voorhoofd CM, keel CM, hart CM, zonnevlecht CL, sacraal CM en wortelchakra CM en van de kleine Chakra’s is zowel links als rechts CM. Na de benadeling grond ik haar door vanaf de knieën de benen telkens even vast te pakken en licht druk uit te oefenen richting de voeten en de schouders kort vast te pakken. Daarna laat ik haar tot zit komen op de behandeltafel en even bungelen met de benen en water drinken. Dan stap ik uit het veld van haar en kan ze veilig gaan staan wanneer zij daar aan toe is.. Evaluatie & feedback: Helga voelt zich na de behandeling heerlijk ontspannen en heeft het idee dichter bij haar “Zelf” te komen en ze voelt veel energie stromen door haar lichaam in de vorm van tintelingen en warmte van mijn handen. Na behandeling is NRS onderrug 1 en NRS stress 1. We spreken af dat zij nu regelmatig komt voor een behandeling.

Behandeling 2, 19/11/2019 Duur 75 minuten.

Ik bereid mij weer voor zoals bij de eerste behandeling is beschreven. Helga heeft hoofdpijn, NRS 6,door de medicatie en rugpijn NRS 3. NRS stress 7. Pendulum Assessment levert de hiernaast getoonde  resultaten Op: chakra 1 CS, chakra 2 CS, chakra 3, 4 en 5 CM, chackra’s 6 en 7 CS en voor de kleine chakra’szowel links als rechts CS. Tijdens de handscan voor de behandeling voelt Helga’s aura stroperig aan. Planning: Noel’s Mindclearing  voor rust en om de hoofdpijn te verminderen. Daarna doe ik de Scudder Meridian Clearing om opgehoopte energie weg te halen en energie weer te laten stromen en om genezing te brengen. Deze interventies voer ik uit terwijl Helga op de stoel zit. Vervolgens nodig ik haar uit om op de behandeltafel  te gaan liggen en als ze goed ligt en zich kan ontspannen volgt Hands Still op haar onderbuik om energie en activiteit te brengen en eindig ik met Chakra Energizing om alle chakra’s van energie te voorzien, zodat alles weer goed gaat stromen. Tijdens de behandeling voel ik een blokkade sacraal, die vereist dat ik daar lang moet blijven met mijn handen. Helga ervaart dit als zeer prettig, warm en troostend. Bij handscan na behandeling voelt het aura weer gladgestreken aan en het plakt niet meer. Helga ziet er ontspannen uit en heeft zachte gelaatstrekken. Het pendulum Assessment ziet er na de behandeling is volgt uit: chakra 1, 2 en 3 CM, chakra 4 en  5 CL, chakra 6 en 7 CM en van de kleine Chakra’s is zowel links als rechts CM. Na de behandeling laat ik haar weer  aarden door de onderbenen vast te pakken, de schouders kort aan te tikken, daarna te laten zitten, even bungelen met de benen en water te drinken en stap vervolgens  uit haar veld. Evaluatie & feedback: Helga zegt dat mijn handen tijdens de behandeling heerlijk warm zijn.  Ze komt tot rust en ervaart kalmte. Ze voelt zich na afloop beter en rug- en hoofdpijn zijn verminderd van 6 naar NRS 2. NRS stress is nu verminderd van 7 ook naar 2.

Behandeling 3, 22/11/2019 Duur 60 minuten

Mijn voorbereiding is weer zoals beschreven bij behandeling 1. Helga ervaart nog wat rugpijn, NRS 3 waarschijnlijk door stress en spierspanning. NRS stress is 5 bij aanvang doordat de zwangerschap nog niet is gelukt. Dit is een stressvolle periode voor beide. Pendulum assessment laat zien dat alle chakra’s CM zijn behalve wortelchakra , dat is CS.   Tijdens de handscan voelt het  veld homogeen aan en minder dicht op het lichaam, de voeten zijn wat koud. Helga is optimistisch en voelt zich vrij goed. De hormoonmedicatie is echter zwaar. Wederzijdse doelen en planning  zijn nog steeds zwanger worden, energie geven en rust brengen. Ik kies dit keer voor de volgende interventies: Hands Still, Chakra Energizing om balans te verkrijgen en   energie toe te voegen en Flush Spinal om het lymfesysteem te stimuleren en spierspanning te verminderen. Tijdens Hands Still op haar onderbuik om energie en balans te brengen voel ik dat ik daar lang moet blijven met mijn handen. Ik voel draaikolken in mijn handpalmen en een stroom energie die in Helga’s buik verdwijnt. Voorafgaand aan Spinal Flush beoordeel ik de wervels met een pendel; ze zijn wel allemaal draaiend en van bovenaf CS tot aan de schouders, daarna CM in het midden en de onderrug laat ook CS zien. Na behandeling zijn alle wervels qua pendeluitslag allemaal CM. Tijdens de handscan na de behandeling  voelt hetveld rustig en glad aan. Helga oogt tevreden en ontspannen. Evaluatie en feedback: De rugpijn is helemaal verdwenen en de spanning is verminderd, Helga is optimistisch en heeft een gelukzalig gevoel. Ze vindt het fijn dat ze vaak bij me mag komen voor HT. Dat geeft veel steun. Voor de behandeling was rugpijn NRS 3, na behandeling is die 0 en NRS stress is 5 bij aanvang, na behandeling is het 2.

Behandeling 4, 28/11/2019 Duur 75 minuten

De voorbereiding is weer zoals voorheen beschreven bij behandeling 1, maar ik concentreer mij dit keer  nog dieper op de Hara-lijn zetten en Core Star uitbreiden. Ik voel intuïtief dat ik dit moet doen vandaag. Dit keer heb ik ook een kaarsje aangestoken en ik voel mij heel krachtig. Helga voelt zich goed en heeft geen pijn. Ze blijft wel moe. De stress is 5. Helga zegt een gezonde spanning te voelen. Volgende week mag ze namelijk weer een zwangerschapstest laten doen. Bij het pendulum assessment zijn alle chakra’s vooraf CS. Wederzijdse doelen zijn nog steeds zwanger worden. Tijdens de handscan voel ik veel warmte bij het 6de en 7de chakra en het veld lijkt wel te vibreren. Als  Planning kies ik voor Noels’s Mindclearing om rust te brengen, Chakra Energizing om energie toe te voegen en Chelation omdat ik voel dat er op een hoger niveau behandeling noodzakelijk is vandaag.  Etheric Template Repatterning, Celestial Template Repatterning, Ketheric TemplateRepatterning  volgen hierop om balans te brengen, mogelijke letsels en lekken te herstellen en het bioveld te herstructureren en de chakra’s te reinigen. Tijdens de behandeling voel ik een sterke kracht vanuit mijn handen gepaard gaand met golvende bewegingen. Ik krijg het erg warm en voel de hulp van mijn gidsen en weet intuïtief wat ik moet doen.  Dit is een zeer bijzondere ervaring voor ons allebei. Na de behandeling is NRS stress 0,5. De chakra’s laten tijdens pendelen na de behandeling van 1 t/m 5 CL zien en de chakra ‘s 6 en 7 zijn CM. Tijdens de evaluatie verteltHelga dat ze de kracht voelde en voor haar voelde het aan alsof ze zweefde op een luchtkussen. Ik laat haar daarom eerst een tijdje liggen om bij te komen van deze ervaring en haar extra lang laten aarden. Daarna voelt ze zich zeer ontspannen en staat ze weer stevig op de benen. De rugpijn is weg. Ze heeft een ontspannen en gelukzalig gevoel en is optimistisch en vindt het fijn dat ze vaak mag komen voor HT. Dat geeft haar veel steun. Volgende week gaat ze weer een zwangerschapstest doen. Spannend. We zijn allebei positief gestemd en hebben er, zeker na deze sessie, een goed gevoel over.


Behandeling 5, 5/12/2019 Duur 45 minuten

Het gaat heel goed. Helga heeft een zwangerschapstest gedaan en deze is positief! Geweldig! Ze is heel blij, maar wel moe (NRS 5) en vindt het spannend, maar wat een prachtig bericht. We praten eerst een tijdje over dit goede nieuws. Pendulum Assessment  voor de behandeling toont dat de chakra’s 7,6 en 1 CS zijn en  de chakra‘s 5,,4, 3 en 2 zijn CM en de kleine chakra’s zijn MD. Tijdens de handscan voor de behandelingvoel ik weer veel warmte bij het 6de en 7de chakra en het veld lijkt groter. Als planning kies ik voor Noel’s Mindclearing, Chakra Connection en Hand Still op de onderbuik en Ik voel aan dat dit een rustige en milde behandeling mag zijn. Het is goed zo. Bij handscan na behandeling is weer veel warmte voelbaar en het veld voelt krachtig en homogeen aan. Pendulum assessment na de behandeling is voor de chakra’s 7,6 en 1 CM. De chakra’s 5, 4, 3 en 2 zijn nu CL. De kleine chakra’s zijn weer CM. Evaluatie: Na de behandeling heeft de moeheid plaats gemaakt voor een heerlijk ontspannen en voldaan gevoel. Helga zegt heel blij te zijn met het resultaat en mijn rol hierin en dat ze nu zonder behandelingen wil kijken hoe het op eigen kracht gaat. Uiteraard is ze van harte welkom als ze toch weer een behandeling wil. Mooi om te zien dat Helga haar kracht in zichzelf weer heeft herwonnen en na de geboorte van hun dochter  brengt haar vriend mij hoogst persoonlijk het geboortekaartje en iets later ontvang ik ook nog een lieve bedankkaart voor mijn hulp en dat die als heel steunend is ervaren. Prachtig!

Gemmy Wezenberg