Basiscursus Energetische Zorg

Tijdens de Basiscursus Energetische Zorg komt naast Module 1 en Module 2 van Healing Touch ook klinisch redeneren aanbod.

HT interventies zijn effectieve verpleegkundige interventies, opgenomen in het NIC en Carpenito, alleen blijkt het toepassen ervan in de praktijk nog veel vragen op te roepen.

Daarom is er besloten om het Healing Touch curriculum te verbreden. Er wordt ruimte gecreëerd om stil te staan bij de toepassing van HT interventies bij diverse patient klachten zoals, pijn, angst, onrust, bij de behandeling van (wond)infecties en bij mensen met chronische aandoeningen. Hierbij staat het klinisch redeneren centraal.

Er wordt gewerkt met een werkboek waarin reflectie verslagen, behandelverslagen en casuïstiek verzameld worden.

Vanaf mei 2024 wordt Healing Touch ook in Spanje gegeven door Nederlandse docenten. Woon jij in Spanje, of lijkt het je leuk om in Spanje deze lessen te volgen neem dan contact op met Lettie Eshuis (lettieeshuis@icloud.coml). Zij coördineert de cursussen in Maella.

  • Voor meer informatie over de Basiscursus Energetische Zorg voor verzorgenden/verpleegkundigen of wil jij je aanmelden voor een cursus in Nederland. Klik dan hier. Je wordt dan door verwezen naar de V&VN afdeling Complementaire Zorg.
  • Voor meer informatie over de Basiscursus Energetsiche zorg voor overige zorgprofessionals vind je hier of wil jij je aanmelden voor een cursus in Nederland. Klik dan hier voor de aanmeldingsformulier

Deze cursus is geaccrediteerd bij de VenVN en KNTO